Aquaventure

Efoil merken

aquaventure Utrecht

13 april 2022
Efoil merken
Welke Efoil merken bestaan er? Voor beginnende en gevorderde efoilers.

Welke Efoil merken bestaan er?

Waydoo

Waydoo heeft een efoil board ontwikkeld voor beginnende efoilers. De “flyer one efoil” zit in een lagere prijsklasse. Dat maakt het dus goedkoper om je eigen board aan te schaffen en er lekker op uit te trekken. Dit board heeft een topsnelheid van 35 km p/uur. Er zijn boards die harder kunnen, maar 35 km p/uur is echt al heel snel als je boven het water vliegt. Niet iedereen zal de topsnelheid durven te halen. De accu gaat zo’n 85 minuten mee, lang genoeg om spierpijn te krijgen. Dit board laadt weer op in 2 uur zodat je eventueel na een pauze weer verder kunt genieten van het efoilen.

E-Takuma

E-takuma heeft op het moment 2 verschillende efoil boards ontwikkeld. De “Efoil Cruising 2” en de “Efoil Carver 2” 

De efoil Cruising 2 is meer bedoeld als start efoil. De efoil kan een snelheid behalen van 30 km p/uur. De accu van 25 ampère kan meegaan van 65 tot 90 minuten. Het opladen duurt wel iets langer. Met 220 v is dit zo’n 2 uur en 50 minuten. Met 110 v is dit zo’n 3 uur en 20 minuten. Kortom, ook dit is prima board om mee te starten.

De efoil Carver 2 is een upgrade van de cruising 2. Het board weegt minder. Dit is natuurlijk zeer prettig voor het tillen, de accuduur en het gebruik. Er zit een accu in van 35A met een accuduur van 90 minuten voor nog meer efoil plezier. Het board komt met een verbeterde remote. Deze remote komt met een turbo boost knop waarmee het makkelijker wordt om op te stijgen uit het water.

Fliteboard

Fliteboard is een Australisch merk wat 4 verschillende efoils aanbiedt. De boards die worden aangeboden zijn: Fliteboard, Pro, Ultra en AIR. Elk van deze boards heeft zijn eigen specificaties en vormen. Hier heb ik er 1 van uitgekozen die op het moment het meest wordt verkocht en dat is de Fliteboard. Dit is in tegenstelling tot de andere merken een zeer uitgebreid efoil board. Het board heeft een app waarin je je route kan terug zien, je snelheid, je vaartijd en nog veel meer. De accu in het board gaat zo’n 60-90 minuten mee. Tevens kan de Fliteboard een snelheid behalen van wel 45 km p/uur! Dat is echt superhard!