Tof dat jij het aandurft! Welkom bij Aquaventure!

Na het selecteren van de gewenste datum kan je zelf bepalen welke variant het meest geschikt is voor je les. Allemaal een eigen board of lekker samen delen en wat meer tijd om naar elkaar te kijken, de keuze is aan jou!

Mocht je vragen hebben tijdens het boeken? Mail of bel ons gerust.

Alvast veel voorpret gewenst en tot snel op het water!

Hartelijke groet,

Aquaventure

 

 

 

 

 

 

Hoe zien onze lessen eruit?

De aquaventure lessen zien er als volgt uit. Zodra je je auto hebt geparkeerd op de parkeerplaats 40 meter naast onze les locatie begint de introductie. Onze instructeur Zou zichzelf voorstellen en je inleiding in wat je kan verwachten vandaag.

Na de uitleg is het tijd voor een gepaste outfit. Het water kan in het voorjaar nog soms fris zijn, aquaventure heeft daarom een wetsuit. De wetsuit bied veiligheid en warmte voor jezelf zodat je zonder zorgen kan eifoilen. Als het natuurlijk heerlijk weer is mag zwemkleding uiteraard ook! Ook bieden wij veiligheids producten aan zoals een impact vast (iedereen gaat een keer onderuit) en een helm.

Nu je alle informatie bezit om te kunnen efoilen is het tijd voor het echte werk! Je zult rustig beginnen en het bord leren te beheersen. Zodra je denkt dat je het kan ga je staan en begint het pure genot! Je gaat efoilen en vliegt over het water. Je bent net een vogel die over het water zweeft niemand hou je nu nog tegen! Behalve je balans misschien… Maar daar kom je snel genoeg achter!

Had je graag nog extra informatie gewild neem dan contact met ons op of bekijk onze lessen!

Wat is efoilen?

Efoilen is een fantastische ervaring, die we iedereen gunnen. Het geeft je een gevoel van vrijheid, want je vliegt als het ware over het water.

Een efoil is een soort surfplank, niet te lang, 167 cm. Onder die surfplank zit een mast met aan de onderkant een vleugelprofiel (de foil). Achteraan zit een propellor die aangedreven wordt door een accu die in je board zit. 

Je hebt een handheld in je hand waarmee je de snelheid van de schroef kunt reguleren. Dat betekent dus dat je niet afhankelijk bent van wind of golven, maar helemaal zelf kunt beslissen hoe hard je gaat. 

strijkviertel utrecht efoilen

Maar hoe werkt het precies?

Eenmaal op het water ga je proberen om op de plank te staan terwijl je vaart (anders zinkt hij). Je stuurt met je gewicht. Je leunt je board dus door de bocht. Heb je dat goed onder controle en ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je ietsjes harder gaan, een soort van flip maken en de plank boven het water trekken. Al het geluid lijkt weg te vallen. Alleen de foil zit nog in het water en je hele plank zweeft erboven. Een beetje een vliegend tapijt, maar dan anders :). 

Mooi toch? En dat zonder geluidsoverlast, golven of uitlaatgassen. Gewoon volledig elektrisch, opgeladen door zonnepanelen.

Contact informatie

Locatie :

Strijkviertelplas, Utrecht

Bel :

Wouter de Winter
Wouter de Winter
2022-05-18
Geverifieerd
We hebben een hele leuke middag gehad op de e-foil. De instructies van Sietske waren spot-on waardoor we in korte tijd al over het water zweefden. Mooie ervaring!!
Isabel van Esch
Isabel van Esch
2022-04-25
Geverifieerd
Zonder golven toch nog surfen! Voor het eerst op een efoil gestaan, super leuke ervaring!
Jonathan Groenenberg
Jonathan Groenenberg
2022-04-25
Geverifieerd
Efoilen bij aquaventure is erg leuk! het is makkelijk te leren, na een les lukt het al om lekker over het water te gaan en zelfs al boven het water uit te komen. Echt een aanrader!
Damian de vries
Damian de vries
2022-04-21
Geverifieerd
Super leuke middag gehad bij aquaventure. We hebben het efoilen geboekt en hebben het zeer naar ons zin gehad. We komen zeker nog een keertje terug. Echt een aanrader!

Onze Blog

In onze blogs schrijven wij over al onze activiteiten en nog veel meer. Benieuwd naar onze artikelen? Klik dan hieronder om onze blog te lezen!