Aquaventure

Recreatieplas

aquaventure Utrecht

28 juni 2022
Recreatieplas

Tijdens het uitzoeken van een bij jouw activiteit passende recreatieplas moet je letten op een aantal dingen: Waar moet ik rekening mee houden? En mag ik mijn activiteit wel uitvoeren op, in of rondom de plas? In dit artikel leg het uit.

Mag ik mijn activiteit uitvoeren?

In Utrecht en omgeving zijn verschillende plassen en meren die geschikt zijn voor zwemmen, suppen, (wind)surfen en e-foilen. Voorbeelden van een aantal van deze plassen zijn: Strijkviertelplas, Haarrijnse plas en Plas Laagraven. Deze terreinen zijn erg geschikt voor picknicken, wandelen, hardlopen en andere sportactiviteiten. Ook op en in het water kun je vanalles doen, denk dan aan suppen, zwemmen en in sommige gevallen zelf e-foilen.

Alhoewel het kan, betekent dat niet dat het ook mag. Iedere (recreatieplas heeft zo zijn eigen regels. Op de ene plas mag je wel suppen en surfen maar op de ander weer niet. 

Niet bij alle recreatieplassen mag je zomaar surfen, suppen of e-foilen. In veel gevallen is er rekening te houden met zwemmers. Daarom is het zo belangrijk dat je van te voren even uitzoekt waar je heen wil en wat de regels zijn.

Waar moet ik rekening mee houden?

Buiten de regels en afspraken van de recreatieplas om, zijn er ook nog een aantal praktische dingen om rekening mee te houden. Een voorbeeld daarvan is een parkeerplek. Niet alle plassen hebben een ruime parkeerplaats, zoek van te voren even goed uit of je kunt parkeren. Mocht dat niet het geval zijn kun je altijd kijken voor een parkeerplaats in de buurt. Dit kan je doen via Parkopedia

Nog een voorbeeld is de eetgelegenheid. Niet alle plassen hebben een kiosk of restaurant. Zorg dat je dit van te voren uitzoekt en zelf zorgt voor genoeg drinkwater en eten.

Ook kun je op veel plekken geen materialen lenen, zorg dan ook dat je dit zelf regelt en alles klaar hebt om te genieten van de dag. https://www.youtube.com/watch?v=q8J-PWzHJZs

Volg jij ons al op onze socials? Nee? Kom dan snel een kijkje nemen. We posten altijd nieuwe content zodat je altijd op de hoogte bent van onze laatste updates