Aquaventure

Strijkviertel

aquaventure Utrecht

25 april 2022
Strijkviertel
Strijkviertel in Utrecht is de ideale plek voor een dagje uit. Er is genoeg te doen, van picknicken tot vissen en van zwemmen tot efoilen.

Strijkviertel in Utrecht is de ideale plek voor een dagje uit. Er is genoeg te doen, van picknicken tot vissen en van zwemmen tot efoilen.

Geschiedenis

In 1937 is de Strijkviertelplas ontstaan door zandwinning  van Rijkswaterstaat. Strijkviertel is in 1986 ingericht als recreatiecentrum. Ook werd de strijkviertelplas legaal en illegaal als stortplaats voor bouw- en sloopafval, grond en slib gebruikt. De bodem werd afgedekt met een meter dikke laag zand door Rijkswaterstaat.

Recreëren aan het water

Op en om de Strijkviertelplas is veel te doen. Er zijn 2 parkeerplaatsen, waar je gratis kan parkeren. Rondom de Strijkviertelplas loopt ook een fiets- en wandelpad, waar veel wordt hardgelopen. Verder is er een openbaar toiletgebouw, een snackkiosk, een zwemstrand en ligweiden.

Efoilen

Op de strijkvierplas kun je ook efoilen. Efoilen lijkt veel op surfen. Het grootste verschil is dat de plank wordt aangedreven met een motor waardoor je met de plank boven het water uit kan komen. Bij efoilen maak je gebruik van een elektromotor, waardoor je niet afhankelijk bent van de wind of van golven. Ook kun je met een afstandsbediening je snelheid bepalen. Wil jij ook leren efoilen? Geen probleem! Bij Aquaventure kan je efoillessen boeken.

Suppen

Het is ook mogelijk om te gaan suppen op de Strijkviertelplas. Suppen lijkt ook veel op surfen. Het grootste verschil is dat je een peddel gebruikt om jezelf vooruit te bewegen op het water. Met suppen ben je niet afhankelijk van de golven in het water, waardoor je ook op stilstaand water kunt suppen. Lijkt suppen je leuk? Bij Aquaventure kan je verschillende sup boards kopen.

Zwemmen

De Strijkviertelplas is ideaal om in te zwemmen. De bodem bij het zwemstrandje loopt namelijk langzaam af waardoor ook kleine kinderen kunnen pootjebaden. De waterkwaliteit wordt elke 2 weken gecontroleerd. Op waterkaart.net kun je de actuele waterkwaliteit zien.

https://waterkaart.net/gids/zwemplek.php?naam=Strijkviertelplas

Let op! Er zijn oevers met grasbetonstenen, die hebben scherpe randen waar je jezelf aan kunt bezeren. Als je via deze oeverbescherming het water in gaat doe je dat op eigen risico, je kunt beter vanaf het zwemstrand zwemmen of vanuit de hoek bij de snackkiosk, daar is ook een klein strandje

Vissen

Ook is het mogelijk om te vissen in de Strijkviertelplas. Er zwemmen voornamelijk snoeken en karpers maar je kan er ook baarsjes en zeelt vangen. Je hebt een VISpas nodig om hier te kunnen vissen, je kan een vispas kopen op www.vispas.nl. Als je wilt gaan nachtvissen heb je naast de VISpas de NachtVIStoestemming nodig.

Honden

Van 1 september tot 1 april mogen honden los lopen op de Strijkviertel. Vanaf 1 april moet de hond dus weer aan de lijn. Dit is in verband met kleine kinderen en jonge dieren. Honden mogen niet op het strand komen of in het water zwemmen. Hondenpoep moet in de afvalbakken worden opgeruimd.

Aquaventure heeft een Seizoenstop tot 15-03-2024

10% korting op een e-foil les

Schrijf je hiervoor in op onze nieuwsbrief en wij sturen je jouw korting zodra het nieuwe seizoen gaat starten.