Aquaventure

Waarom is suppen gezond

aquaventure Utrecht

19 april 2022
Waarom is suppen gezond
Suppen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Door even buiten lekker bezig te gaan

Waarom is suppen gezond?

Suppen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid.

Door even buiten lekker bezig te gaan krijg je weer frisse energie. Ook is suppen heel leuk om te doen met grotere groepen zoals met familie, vrienden of als bedrijfsuitje.

Bewegingen en spieren

Tijdens het suppen maak je verschillende bewegingen waarbij je gebruik maakt van bijna alle spieren in je lichaam. Om op je sup te blijven staan moet je balans en evenwicht houden. Dit doe je door je buik en beenspieren aan te spannen. Je zakt een klein stukje door je knieën en spant je spieren aan. De peddel houd je vast met beide handen. Om jezelf vooruit te sturen zet je de peddel af in het water en duw je jezelf naar voren. Na een aantal slagen wissel je van kant zodat je in een rechte lijn vooruit gaat. Met deze bewegingen train je je armspieren, borstspieren en rugspieren.

Calorieën verbranden

Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens suppen hangt af van hoe intensief je supt. Ook de hoeveelheid tegenwind, stroming en je snelheid hebben allemaal invloed op hoeveel calorieën je verbrandt. Afhankelijk van hoe je supt verbrand je in een uur ongeveer 400 tot 500 calorieën.

Voeding

Als je van plan bent te gaan suppen is het belangrijk dat je een goede bodem legt zodat je lekker kunt sporten. Zorg ervoor dat je voldoende koolhydraten eet, daar haalt je lichaam energie uit. Nuttig voor het sporten bijvoorbeeld een sneetje volkoren brood of een bakje havermoutpap en na het sporten een schaaltje yoghurt met een stuk fruit. Let er wel op dat je voor het sporten geen voedsel eet dat veel vet bevat.

Tijdens het suppen is het ook belangrijk dat je genoeg water drinkt. Daarom raden wij je aan om een fles of dopper water mee te nemen.