Aquaventure

De efoils van waydoo

aquaventure Utrecht

19 april 2022
De efoils van waydoo
Waydoo is een Tech company dat zich richt op het maken van watersport hardware. Het merk is in 2018 opgericht in

Waydoo is een Tech company dat zich richt op het maken van watersport hardware. Het merk is in 2018 opgericht in China. Door de hulp van TXA, een chinees bedrijf, heeft Waydoo al snel zijn eerste board op de markt. Dit board kwam uit in 2019, al 1 jaar na het oprichten van het bedrijf. Het board heet “Flyer”. Ondertussen is er veel gebeurd en is er een verbeterde versie op de markt gebracht. waaronder de nieuwe Flyer one.

Welke efoils biedt waydoo aan?

Waydoo biedt op het moment 3 efoils aan. De flyer, flyer one en de flyer one carbon edition. Van deze 3 is de flyer het oudste model. Ondanks dat het model het oudste is, is het model aardig nieuw en kwam uit in 2019 dus nu zo’n 3 jaar op de markt. De verbeterde flyer one daarentegen is een nieuw model samen uitgebracht met de flyer one carbon edition.

De nieuwe flyer one is een zeer geschikt board voor beginnende efoilers. Door middel van 110L volume is het een zeer stevig board waarmee je makkelijk het water op kan gaan. Het is speciaal designed zodat iedereen een veilig gevoel krijgt bij het vliegen. Dat is gedaan door middel van een verbeterde efficiëntie en stabiliteit in het board design. De motor in de flyer one kan een snelheid behalen tot wel 35km p/uur! Ook gaat de accu een aardige tijd mee. Wel 85 minuten! Door de vernieuwde remote en connectie tussen de motor en de remote is er minder vertraging ontstaan waardoor je board heel strak aanvoelt. De remote heeft ook 24 modes. Elke mode heeft zijn eigen power output. Wil je water harder of zachter pas je gemakkelijk je mode aan. De flyer one is ook uitstekend voor cruisen en carving. De boarden beschikken allebei over: IP68 waterproof(volledig waterdicht), bluetooth connectie, GPS tracking en de boards zijn niet zinkbaar.

Welke opties biedt waydoo aan.

Waydoo biedt 2 front wings aan. Allebei de wings zijn voorzien van carbon voor extra stabiliteit. De 2 wings zijn gemaakt voor zowel beginners als gevorderde efoilers. De Explorer wing heeft een bredere oppervlak zodat de druk op de wing lager is. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om op lage snelheid op te stijgen uit het water. De Patroller wing heeft een kleiner oppervlak wat het weer ideaal maakt voor ervaren efoilers die een agressievere rijstijl willen.

Aanvullende informatie

voor extra informatie kan je altijd terecht op de waydoo site. Alles staat daar heel speciek van de stof tot aan de onderdelen in de accu.