Aquaventure

FAQ

aquaventure Utrecht

Ben je op zoek naar informatie over een product of service van ons?
Op deze pagina tref je de veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Of heb je een andere vraag neem gerust contact met ons op.

Zoek je specifieke informatie over ons bedrijf?
Bekijk dan onze “Over ons” pagina.

Nee, wij hebben onze boards begrensd op 20 km/p/uur, zodat iedereen het kan leren.

Zeker, tot en met 20 personen kunnen we een mooi programma bieden. Bel ons even op, dan kijken we even wat voor jullie handig is.

Leuk? Het is geweldig! Je vliegt als het ware over het water. Echt een beleving dat je een keer moet meemaken. Bekijk ook ons filmpje op deze efoil pagina!

 

Helemaal zonder risico is het niet, je zult vallen en als je verkeerd valt kan dat pijn doen. Daarom heeft bij ons iedereen altijd een helm op en een zwemvest / impactvest.

Zeker, je kunt alleen efoilen als je:

  • Goed kunt zwemmen
  • 16 jaar of ouder bent
  • onder de 100 kilo weegt
  • geen lichamelijke beperkingen hebt die het efoilen in de weg staan (overleg even als je twijfelt, als je zwanger bent is efoilen ook geen goed idee). 
  • vooraf de waiver tekent. Efoilen doe je altijd op eigen risico

Als je op volle snelheid gaat, kan het best spannend zijn voor sommigen. Maar het leuke is, je beslist zelf hoe snel je gaat. Dus als je het spannend vindt, ga je gewoon langzamer. Jij beslist hoe spannend je het maakt.

Nee, het is niet moeilijk. Dat wil zeggen, je vliegt heus niet binnen een minuut weg, maar het is goed te leren, voor velen al binnen 1 lesuur.

Nee, de lessen gaan altijd door, met uitzondering van onweer, hagel of stormachtige wind.

Het liefste hebben we zo min mogelijk wind en vlak water, dat foilt het makkelijkste. Natuurlijk is een zonnetje lekker, maar stel dat het regent? Tsja..je wordt toch nat 😉

 
  • Zwembroek/ badpak/ bikini
  • Handdoek


De rest hebben wij, maar mocht je zelf een wetsuit en/of schoentjes hebben, dan zou ik het vooral meenemen, je eigen spullen zitten vaak het fijnste.

Nee, het mag niet overal. Wij geven onze lessen op de Strijkviertelplas. We hebben daar een speciale vergunning voor. Natuurlijk zijn er ook andere wateren waar je kunt efoilen. Je moet vooral letten op de maximum snelheid. Op veel plekken mag je maar 8 of 12 km per uur. 8 is echt te weinig en 12 is ook aan de krappe kant. Liever ga je naar een gebied waar je 20 km p/uur mag, of een speciaal snelvaargebied voor waterskiën ed. Kijk anders op varendoejesamen.nl daar vind je een goede overzichtskaart.